mall-slo

Mall of Switzerland

Obiskovalci novega kinematografskega kompleksa v švicarskem Ebikonu (kanton Luzern) so presenečeni že pred vstopom v kinodvorano in pred samim ogledom filmskih uspešnic. 


Edinstveno kino doživetje doživijo že ob pogledu na fasado, ki se vrti in zavija okrog in okrog stavbe in je na prvi pogled kot gledališka zavesa. Razvoj in proizvodnja fasade je plod izkušenj in ustvarjalnosti zaposlenih v tovarni Eternit v Švici.

Lupina multiplex kina se odlično ujame z belo zunanjo lupino nakupovalnega centra, v njegovi neposredni bližini. Vizija skupine arhitektov - ustvarjanje fasade, ki bi se obesila na zgradbo, kot tekoča tkanina, je s pomočjo Eternita Švica oživela. Podjetje je razvilo in ročno izdelalo okoli 3000 m2 valovitih plošč, ki dajejo zunanji lupini z višino nepravilnih valov, edinstveno obliko. Ta geometrija popolnoma spreminja klasično valovito ploščo v popolnoma nov material. Rezultat je naravnost fantastičen. Nepravilna oblika valov izgleda od daleč enakomerna in monotona, vendar s približevanjem, valovi dobijo ritmičnost in pričakovati je skoraj, da se bo zavesa odprla in se bo kinematografski spetakel začel.